Boek een massage voor jezelf tegen het normale tarief en draag iemand voor van wie je weet dat hij of zij wel graag wil, maar het niet makkelijk kan betalen. Ik zal die persoon dan gratis masseren. Aanleiding tot deze actie? Lees verder . . . .

Onlangs kreeg ik bezoek van een medewerker van Socialdeal om mij te overtuigen van deelname aan hun campagne. De deal luidt ongeveer zo: Socialdeal biedt mijn massages aan met een korting van ongeveer 60% en van de overige 40% krijg ik twee derde van Socialdeal als vergoeding. Het zal mij veel nieuwe klanten opleveren en mijn praktijk zal er van opbloeien.

applausDe vriendelijke salesmedewerker  zei (en ik ben niet cynisch): “zeg gewoon ja”. Op basis van eerdere ervaringen zeg ik nooit meer gewoon ja, maar vraag enige dagen bedenktijd. Zo ook nu, en in deze dagen begon ik mij af te vragen wat het sociale aspect van de Socialdeal nu precies inhoudt en ik kon daar geen antwoord op vinden. De ondernemer biedt zijn dienst zo voordelig aan dat degene die dit ziet zegt “ach wat kan mij gebeuren, ik doe het want kost toch bijna niks”. Socialdeal noemt dit een impulsaankoop. Maar wat is daar sociaal aan?

sociaal1Ik begon mij af te vragen wat ik dan wel sociaal zou vinden? En het bewoog zich hier naar toe: sociaal vind ik als ik iets kan doen waar iemand blij van wordt en waar alle partijen – dus zowel de ander als ik-  achter kunnen staan.

Volgende vraag was, hoe kan ik dat als ondernemer in praktijk brengen en zoals je al hebt gelezen is dit het geworden: Boek een massage tegen het normale tarief en draag iemand voor van wie je weet dat hij of zij het wel graag wil maar niet gemakkelijk kan betalen. Die persoon krijgt de massage, gratis. Had jij een half uur massage dan krijgt jou vriend, zoon, dochter, buurman, collega of kennis ook een half uur. Had jij een uur massage dan krijgt jouw voorgedragen persoon ook een uur etcetera.

Bij deze deal neem ik dan dus genoegen met de helft van het normale tarief . . . . en dat vind ik prima, want het is een deal waar ik achter kan staan . . . en wat is er nou leuker als iets te kunnen doen waar een ander blij van wordt!

WP_20150508_006Mijn bovenstaande aanbod gaat in op 21 maart en is geldig tot en met 24 juni 2016.

Wat ik aan jullie vraag als lezer van dit bericht is om het te delen en als je het leuk vindt, er gebruik van te maken.

 

Facebooktwitterlinkedin