Voor het eerst in de 12 jaar dat ik masseur ben vergeet ik een afspraak die duidelijk in mijn agenda staat.Ik had het beeld van een lege ochtend in mijn hoofd en zat in mijn pyjama nog op de bank een boek te lezen. Er kwam wel een piep uit mijn telefoon die boven lag, maar ik dacht dat het een netwerkcontact was dat ik na zou bellen, iets wat ik al om half tien had moeten doen. Ik kom om 7 voor tien boven, ik kijk in mijn agenda en zie 10 uur massage staan!?!?!?!grote schrik

Grote schrik, hoe kan dat, het is nog rommelig in de werkkamer, temperatuur is nog niet ok. Ik sta in mijn pyjama. Even vijf minuten rennen en –hoe is het mogelijk- de kamer is in orde, het intakeformulier ligt klaar(moest nog geprint worden) kachel staat volop te stoken en ik heb mijn tanden gepoetst en zie er acceptabel uit. (met een hartslag van 160)

Als om 7 over tien mijn cliënt nog niet verschenen is, bel ik haar. ‘Oh’, zegt ze, ‘ik ben het helemaal vergeten, duizendmaal excuus, ik kom er meteen aan’. (ze woont in de buurt) Ik: ‘oh, geeft niks hoor, kan gebeuren!’ Als ze na 10 minuten in mijn werkkamer zit vertel ik haar ook mijn kant van het verhaal.

Dit is dus wat Carl Gustav Jung bedoelt met synchroniciteit?!?

 

Facebooktwitterlinkedin